BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Uluslararası İlişkiler ve Değişim Programları Koordinatörlüğü

 

Cervantes Enstitüsü

Cervantes Enstitüsü İstanbul merkezi aracılığı Ankara’daki faaliyetleri için Başkent Üniversitesi kampüsünde Cervantes Enstitüsü açılması için 20.10.2023 tarihinde. Başkent Üniversitesi temsilen Rektörü Prof. Dr. İbrahim Haldun Müderrisoğlu ve İstanbul’daki Cervantes Enstitüsü ‘nün Müdürü Bay Fernando Martinez-Vara de Rey de Irezábal tarafından Başkent Üniversitesi’nde protokol imzalanmıştır.

Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Cervantes Enstitüsü İspanyolca dilinin bir yabancı dil olarak öğrenilmesi ve kullanılması katkıda bulunacak kursları, atölye çalışmalarını veya seminerleri düzenlemek ve İspanyol kültürlerini tanıtmak amacıyla, 1991 yılında İspanyol Devleti tarafından kurulmuştur. Cervantes Enstitüsü, dört kıtada 40’tan fazla merkezde faaliyet göstermektedir. İstanbul'daki Cervantes Enstitüsü Merkezi bir uzantısı olarak Ankara’da Başkent Üniversitesi Kampüsünde yer alacak olan Cervantes Enstitüsü, Başkent Üniversitesi içerisinde İspanyolca Dil Kurslarının düzenlenmesinin yanı sıra, İspanyol Eğitim ve Mesleki Eğitim Bakanlığı adına İspanyolca DELE diploması sınavlarını gerçekleştirecektir. İspanyolca öğretmenleri için formasyon eğitimleri de Başkent Üniversitesi Kampüsünde bulunan dersliklerde yapılacaktır.

Cervantes Enstitüsü ile Başkent Üniversitesi bu protokol ile beraber kültürel ve akademik alanlarda ortak eylemler gerçekleştirmek için çeşitli faaliyetlerde bulunacaklardır.

Bilgi ve Başvurular için:

Senem Güdenler

0312 2466666 - 5143

cervantes@baskent.edu.tr

Cervantes Enstitüsü İstanbul